Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 09. 2014. 08:52   >>  08:52 1

BORBA SA EKTREMISTIMA

Kongres dao zeleno svijetlo Obami

Predstavnički dom Kongresa SAD odobrio je plan američkog predsjednika Baraka Obame za obuku i naoružavanje sirijskih pobunjenika koji se bore protiv ekstremističke Islamske države.

U Prestavničkom domu republikanci imaju većinu, a Obamin plan je odobren u rekordnom roku. Danas će i Senat odlučivati i očekuje se da plan i tu dobije podršku.

Obama je rekao da je zeleno svijetlo koje je plan sinoć dobio u Kongresu "važan korak" da bi se odgovorilo na prijetnju terorističke grupe "poznate pod nazivom Islamska država".

Iako je izložio planove za jačanje borbe protiv džihadista,američki predsjednik je juče ponovio da neće slati kopnene snage da se bore na terenu.

Obama je juče imao konsultacije s vojnim zvaničnicima SAD o antiterorističkoj kampanji protiv Islamske države., dok su u isto vrijeme elitne jedinice iračke vojske vodile borbe protiv terorista u Fadiliji, oko 50 kilometara od Bagdada.

Takođe, američki vazdušni napadi su nastavljeni. Napadnuta su tri uporišta Islamske države južno od glavnog grada, u kojima je poginulo najmanje četvoro ekstremista.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније