Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 09. 2014. 13:15 >> 13:14
1

UKRAJINA SAOPŠTILA

Na granici 4.000 ruskih vojnika

Ukrajinska vlada je danas saopštila da je Rusija nagomilala oko 4.000 vojnika stacioniranih na Krimu, na granicu sa Ukrajinom.

 

Prema informacijama kojima raspolažemo, gotovo sve vojne jedinice Ruske Frederacije stacionirane na sjeveru okupiranog Krima prebačene su na administrativnu granicu sa Ukrajinom, kao i oprema i municija", izjavio je portparol ukrajinskog Nacionlanog savjeta za bezbjednost i odbranu Andrij Lisenko.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je u utorak da su zaoštravanje situacije u Ukrajini i pojačano strano vojno prisustvo u blizini ruske granice, modifikovali aktivnost komande Južnog vojnog okruga, a jedan od prioriteta za komandu je postalo raspoređivanje "kompletne i samodovoljne vojne grupacije u krimskom pravcu".

"Umnogome to je povezano sa širenjem teritorije Okruga poslije stupanja Krima u sastav Rusije. Pored toga, veoma se zaoštrila situacija u Ukrajini i povećano je strano vojno prisustvo u neposrednoj blizini naše granice. Takvo stanje stvari unijelo je određene korekcije u svakodnevne aktivnosti komande Okruga", rekao je Šojgu.

Agencija Interfaks je podsjetila da je u julu ove godine već bilo vijesti o postepenom jačanju vojnog prisustva Rusije na Krimu, kada je planirano povećanje brojnosti obalskih i mornaričkih jedinica Crnomorske flote Rusije.

Krajem proljeća izvedene su obimne vježbe Južnog i Zapadnog vojnog okruga, nedaleko od rusko-ukrajinske granica, kada je Šojgu njihovo održavanje direktno povezao sa krizom na istoku Ukrajine, podsjeća ta ruska agencija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније