Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 09. 2014. 09:34 >> 09:31

SUD U NJUJORKU

"Arapska banka finansirala terorizam"

Sud u Njujorku zaključio je da je Arapska banka obezbijedila materijalnu podršku Hamasu i da zbog toga mora da obešteti žrtve 24 napada islamske ekstremističke grupe izvedene u Izraelu i na palestinskim teritorijama.

Porotnici su za manje od dva dana razmotrili i sumirali šestonedeljno suđenje u Bruklinskom okružnom sudu, koju su advokati opisali kao "prvu građansku parnicu o finansiranju  terorizma u SAD".

"To je ogromna prekretnica. Po prvi put finansijska institucija je odgovorna za podršku terorizmu. Sada se postavlja pitanje kako su druge finansijske institucije učestvovale", primijetio je Geri Osen, advokat u timu koji predstavlja oko 300 američkih rođaka i žrtava 24 napada izvršena u Izraelu i na palestinskim teritorijama.

Šand Stefans, advokat Arapske banke izrugao se presudi i naveo da nije trebalo da bude donijeta na tako "tankim dokazima".

Na pitanje da li će Banka podnijeti žalbu na presudu, Stefans je kazao da će "presuda biti preinačena".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније