Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 09. 2014. 10:07 >> 10:05

UKRAJINA

Pobunjenici povlače artiljeriju

Trupe samoproglašene Donjecke republike su saopštile da povlače teško naoružanje, kako je dogovoreno u Minsku.

Iako je juče ukrajinska vojska objavila isto, pobunjenici smatraju da oni ne postupaju prema dogovoru.

Portparol ukrajinskog Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Andrej Lisjenko rekao je u ponedeljak da su snage Kijeva započele pripreme za povlačenje teškog naoružanja sa borbenih položaja.

Lisjenko je dodao da će se oprema pomjeriti na druga područja, dok će vojska ostati.

Memorandumom, koji je potpisan 20. septembra, predviđeno je povlačenje oružja kalibra većeg od 100 mm na rastojanje od najmanje 15 kilometara sa svake strane.

Ipak, pobunjenici i vladine trupe i dalje se bore nedaleko od aerodroma u gradu Donjecku. Kako javlja agencija AFP u tom području se čuje i teška artiljerija. Donjeck je uporište proruskih aktivista, ali je aerodrom ostao pod kontrolom vladinih snaga uprkos brojnim žestokim napadima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније