Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 03. 2013. 10:40 >> 07:57

500 MILIONA DOLARA

SAD deblokirale finansijsku pomoć Palestincima

Sjedinjene Države deblokirale su sumu, koju je mjesecima bio zamrznuo američki Kongres, od 500 miliona dolara pomoći Palestincima, objavio je u petak Stejt Department.

„SAD su u budžetu za 2012. predvidjele 295,7 miliona dolara, dok su u budžetu za 2013. predvidjele 200 miliona dolara pomoći“, kazala je portparol Stejt Departmenta, Viktorija Nuland.

Predviđena pomoć u budžetu za prošlu godinu iznosila je 195,7 dolara za ekonomiju i humanitarnu pomoć i razvoj, koju osigurava Američka agencija za međunarodni razvoj, dok je 100 miliona dolara bilo namijenjeno borbi protiv droge.

Drugi dio pomoći u iznosu od 200 miliona dolara, planiran u sklopu budžeta za 2013., odnosi se na direktnu pomoć budžetu Palestinske samouprave.

Objava o američkoj deblokadi pomoći dolazi nakon što je prethodnih dana američki predsjednik Barak Obama boravio na Bliskom istoku i posjetio Izrael, Palestinska područja i Jordan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније