Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 03. 2013. 11:25   >>  11:25

GARANT RAVNOTEŽE

Đinping: Odlični odnosi Kine i Rusije

Kineski predsjednik Si Đinping pohvalno je danas govorio o ulogama koje imaju Moskva i Peking kada je riječ o svjetskom miru, ocijenivši rusko-kineske odnose "garantom međunarodne strateške ravnoteže". Odnosi između naše dvije zemlje odlični su i snažni. Oni su značajna i čvrsta garancija međunarodne strateške ravnoteže, rekao je Si u govoru održanom pred studentima prestižnog Instituta za međunarodne odnose u Moskvi.

Kineski predsjednik odabrao je Rusiju kao prvu stranu zemlju koju posjećuje nakon prošlonedjeljnog imenovanja na predsjedničku dužnost. Pozvao je dvije zemlje da ojačaju međusobnu stratešku saradnju na međunarodnoj sceni kako bi se garantovali mir i bezbjednost u svijetu.

Juče je Si, nakon razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ponovio da Rusija i Kina imaju jednake stavove kada je riječ o važnom međunarodnim pitanjima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније