Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 09. 2014. 12:29 >> 12:27

TOKOM DEMONSTRACIJA

Meksiko: Nestalo 57 učenika

Sudske vlasti države Guerero, na jugu Meksika, sprovode istragu o nestanku 57 učenika za vrijeme demonstarcija koje je silom ugušila lokalna policija i o sukobima u Iguali u kojima je u petak bilo šestoro mrtvih.

Inaki Blanko Kabrera, državni tužilac u Gereru, izjavio je juče da pravosuđe sprovodi istragu o ulozi koju su u ovim nestancima mogli odigrati lokalni policijski oficiri.

On je kazao da jedan od tragova predstavljaju "prisilni nestanci", a to je termin koji se koristi u slučajevima otmica koje praktikuju snage bezbjednosti.  

Policija i civilna zaštita u Gereru od nedjelje helikopterom traže u Iguali i okolini nestale učenike iz jedne seoske škole. Učenici ove škole protestovali su protiv diskriminacionih mjera u korist učenika iz gradova i protiv reforme obrazovanja.

Oni su napali i zapalili nekoliko autobusa.

Dvadeset dva policajca su uhapšena zbog nasilja nad učenicima.

Država Guerero je jedna od najsiromašnijih u Meksiku, sa najviše nasilja. Narkokarteli tu skrivaju mnogobrojne ilegalne laboratorije za proizvodnju sintetičke droge i zone u kojima uzgajaju marihuanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније