Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 09. 2014. 18:55 >> 18:53
2

I SPECIJALCI

NATO: Stotine ruskih vojnika u UKR

Stotine ruskih vojnika, uključujući i specijalne jedinice, i dalje se nalazi na istoku Ukrajine, izjavio je danas portparol NATO Džej Janzen.

 

 

"Od početka primirja bilo je značajnog povlačenja ruskih konvencionalnih snaga iz Ukrajine. Međutim, stotine ruskih snaga uključujući specijalne jedinice, i dalje je u Ukrajini", rekao je Janzen agenciji Frans pres.

Rusija i dalje demantuje da se njeni vojnici bore na strani proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, gdje je od 5. septembra na snazi primirje, ali se ono krši. 

"Nismo konstatovali nastavak smanjenja ruskih borbenih snaga u Ukrajini u posljednjih nedjelju dana", rekao je Janzen, navodeći da je 20.000 ruskih vojnika i dalje stacionirano u Rusiji "uz granicu sa istokom Ukrajine". 

NATO od jula iznosi takvu procjenu. Alijansa je krajem avgusta saopštila da se više od 1.000 ruskih vojnika bori na istoku Ukrajine i objavila satelitske snimke ruskih jedinica koje djeluju na ukrajinskoj teritoriji. 

Američki general Filip Bridlav je potom 20. septembra konstatovao "znatno smanjenje" ruskih snaga u Ukrajini.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније