Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 03. 2013. 19:20 >> 19:24

SKUP PODRŠKE

Berluskoni: Spreman sam za nove izbore

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je danas, na skupu više desetina hiljada pristalica u Rimu, da je spreman za nove izbore ukoliko propadnu pokušaji formiranja nove vlade.

 

 

- Vidim da ste svi spremni za novu izbornu kampanju i ovog puta ćemo odnijeti veliku pobjedu. I ja sam spreman - rekao je Berluskoni okupljenoj masi.

Na izborima održanim prošlog mjeseca Berluskonijeva koalicija desnog centra se plasirala na drugo mjesto, a koalicija ljevičarskog lidera Pjera Luiđija Bersanija je dobila najviše glasova ali nedovoljno da bi imala većinu u parlamentu.

Današnji skup u Rimu je organizovala Berluskonijeva partija Naroda slobode u znak protesta zbog sudskih procesa koji se vode protiv milijardera Berluskonija (76), a njegove pristalice tvrde da je on žrtva tužilaštva.

Tokom prošle godine Berluskoni je osuđen za poresku pronevjeru, za odavanje službene tajne, a sudi mu se i za seksualne odnosne sa maloljetnicom, kao i za zloupotrebu položaja dok je bio premijer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније