Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 10. 2014. 21:27 >> 21:31
1

SIRIJA

Bombaški napad na školu - poginulo 41 dijete

Najmanje 48 ljudi, među kojima 41 dijete, u dvije odvojene eksplozije u centralnom sirijskom gradu Homsu, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Eksplozija je odjeknula ispred osnovne škole u dijelu Homsa koji je pod kontrolom državnih vlasti, gdje većinom žive pripadnici manjinske zajednice alavitala, kojoj pripada i porodica sirijskog predsjednika Bašara Asada.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napade, ali su sirijski pobunjenici, koji se bore protiv režimskih snaga, često izvodili slične napade otkad je u zemlji počeo građanski rat.

Napade je izveo isti napadač - prvo je postavio jednu bombu, a potom se raznio na drugom mjestu.

Od izbijanja pobune protiv Asada, prije tri godine, poginulo je 191.000 ljudi.

Istovremeno, u gradu Ain al-Arab na granici sa Turskom traju žestoki sukobi pošto kurdski borci pokušavaju da spriječe da taj strateški važan grad padne u ruke ekstremističke Islamske države.

U sukobima je poginulo 18 osoba.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније