Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 10. 2014. 23:53 >> 23:51
1

STIŽE POMOĆ

Rusija šalje novi konvoj u Ukrajinu

Rusija će postradalom stanovništvu na jugoistoku Ukrajine uputiti četvrti humanitarni konvoj, koji će sadržati građevinski materijal za obnovu infrastrukture.

Zamjenik ruskog ministra za vanredne situacije Vladimir Artamanov je rekao da datum polaska konvoja još nije dogovoren, iako je sadržaj konvoja već sada spreman i kamioni bi odmah mogli da krenu.

On je podsjetio da su prethodna tri humanitarna konvoja stanovništvu na jugoistoku Ukrajine isporučila namirnice za svakodnevnu upotrebu, a da će sada dobiti sve što je nophodno za obnovu infrastrukture, pogotovo zato što je zima na pragu.

Mnogi djelovi Donjecke oblasti ostali su bez struje i vode i tamošnje stanovništvo trenutno živi u izuzetno teškim uslovima. Osim toga, počela je školska godina, škole i socijalne institucije treba da funkcionišu.

"Sve treba dovesti u red, korak po korak", rekao je Artamanov.

Prvi humanitarni konvoj sa hranom, agregatima, lekovima, pijaćom vodom i odjećom isporučen je Lugansku 22. avgusta, drugi 13. septembra, a treći 21. septembra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније