Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 10. 2014. 13:55 >> 13:53

DŽERI MOK

Umrla žena pilot koja je obletjela svijet

Prva žena koja je sama obletjela svijet, Džeraldin "Džeri" Mok umrla je u 89. godini u SAD, javili su danas američki mediji.

Ona je 1964. obletjela svijet "cesnom 180" za 29 dana.

Kada su je pitali da li se uplašila u nekom trenutku, ona je odgovorila: "Uplašila? Hajde da ne koristimo reč uplašen". Ipak, njen put je bio pun neobičnih događaja, te je greškom sletjela u egipatsku vojnu bazu, imala probleme s ledom na krilima aviona, a jednom prilikom joj se zapalio radio.

Džeri Mok je svojim avionom prešla 37.000 kilometara, a usput je sletjela 21 put. Putovanje je počela 19. marta 1964.  u Ohaju, gdje ga je i završila 17. aprila te godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније