Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 03. 2013. 21:26 >> 21:27

MUSLIMANI I BUDISTI

Mjanmar: Vjerski sukobi odnijeli 32 života

U uličnim borbama muslimana i budista u gradu Mejthila u Mjanmaru ubijeno je 32 ljudi, prenose mediji te države.

Situacija u gradu smirila se od petka, ali se broj žrtava povećao jer je još tijela nađeno prilikom čišćenja ruševina.

Više od 9,6 hiljada osoba raseljeno je u sektaškim sukobima u Mejhtili, gradu od 500 hiljada stanovnika, a lokalne vlasti uspostavile su šest logora za njihov smještaj.

U neredima koji su počeli u srijedu, navodno zbog svađe koja je izbila između trgovca muslimana i njegovih mušterija budista, gorele su džamije i kuće muslimana, prenosi B92.

Prema zvančnim izvorima, spaljene su 152 kuće, jedna kancelarija za obuku i 13 vjerskih objekata, a uništena dva motorna vozila i tri motocikla.

Kako se navodi, prva žrtva dvodnevnih nereda bio je budistički sveštenik. Predsjednik Mjanmara (bivše Burme) Tein Sein u petak je proglasio vanredno stanje u četiri gradske opštine - Mejhtili, Vandvin, Mahlaing i Thazi u okrugu Mejhtila, oblasti Mandalaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније