Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 03. 2013. 22:55 >> 22:56

MEDIJSKA SENZACIJA

Prva dama Kine glamurom zasjenila muža

Glamurozna prva dama Kine postala je medijska i internet senzacija dok je pratila svog muža predsjednika Sji Đinpinga u prvoj posjeti Rusiji.

Već veoma poznata i popularna u zemlji tokom dugogodišnje karijere pjevačice glavnog vojnog orkestra i redovnog učesnika novogodišnjih koncerata na centralnoj kineskoj televiziji, Peng Lijuan je oduševila kineske medije i korisnike društvenih mreža svojom elegancijom od trenutka kada je stupila iz aviona u Moskvi.

Fotografije Peng i Sjia su na naslovnim stranicama svih kineskih novina, koje obično ne posvećuju pažnju prvoj dami. 

Glavni listovi u Pekingu danas su objavili fotografije kineskog predsjednika i njegove žene kako nasmijani izlaze iz aviona, a ne uobičajene fotografije kako se Sji rukuje s predsjednikom Vladimirom Putinom, na prvom putu u inostranstvo od kako je postao i šef države. 

 

 

Sa tašnicom u ruci i u marin plavom kaputu pored muža, Peng je čak predstavljena kako muža drži za ruku u javnom prikazivanju privrženosti, što je bilo rijetko među dosadašnjim kineskim rukovodiocima. 

- Od juče to je postala glavna tema razgovora među ljudima - kaže Li Đu, komentator glavnog lista u Nanđingu.

- Peng Lijuan je elegantna i graciozna, što može da umanji predstavu Kine kao međunarodne opasnosti - rekao je on i dodao da ona može da pomogne da se demistifikuje kinesko rukovodstvo.

Predstava mladosti i spontanosti Peng je u drastičnom kontrastu sa onim na šta se navikla kineska javnost posljednjih 30 godina. 

- Ta scena čini Kineze sretnima jer su oni dugo čekali na tako nešto - rekao je Hu Siđing, urednik llista Global Tajms, koji žali što napisi u medijima nijesu tom događaju dali važnost koju zaslužuje, prenio je AFP.

Pengova nije prestala da se smješka prije i tokom ceremonije dobrodošlice od strane ruskog domaćina. Taj osmjeh i stil privukli su sveopštu pažnju i na kineskim društvenim mrežama koje su pune hvale od strane korisnika za njenu eleganciju i šarm.

Kaput Pengove je privukao posebnu pažnu. Samo nekoliko sati nakon što su objavljene fotografije o izlasku iz aviona, kopije njenog kaputa i drugih dijelova odjeće mogle su da se kupe na međunarodnom šoping sajtu Taobao (kineskoj verziji iBaja), po cijenama od 499 do 10.000 juana (80 i1.600 dolara).

Od Điang Ćing, posljednje ozloglašene žene Mao Cedunga, žene kineskih vođa su uvijek bile u sjenci svojih muževa i nijesu bile predstavljane u javnosti niti je o njima pisala kineska štampa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније