Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 10. 2014. 20:04   >>  20:07

"AKROBATE"

Ruski turisti oštetili Akropolj

Grčka policija je saopštila da je uhapsila dva 23-godišnja Rusa jer su se, "radi akrobacije", peli na bedem antičkog atinskog spomenika Akropolja, i oštetili ga.

 

Čuvar tog spomenika je primijetio da se Rusi pripremaju da se popnu uz bedem i upozorio ih da se povuku.

Oni su se oglušili o to upozorenje i, dok su se peli uz bedem i "izvodili akrobacije", ispalo je nekoliko kamenje iz zida dograđenog uz Akropolj u srednjem vijeku.

Policija je saopštila da će dvojica Rusa, uhapšenih zbog oštećivanja arheološkog nalazišta, po utvrđenom postupku biti izvedena pred istražnog sudiju.

Akropolj, građen od petog vijeka prije naše ere na stjenovitom brdu usred Atine, a rušen i dograđivan sve do 19. vijeka, jedan je od najdragocjenijih spomenika kulture u Evropi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније