Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 10. 2014. 14:19 >> 14:21

ŽELI DA POMOGNE

Izliječen od ebole, a ponovo ide u S.Leone

Britanac Vilijam Puli se oporavio od virusa ebole kojim je zaražen u Sijera Leoneu, a sada je odlučio da ponovo ide u tu zemlju i da se bori protiv širenja smrtonosnog virusa.

Puli se u avgustu vratio u Englesku gdje je podvrgnut terapiji i uspješno se izliječio, a nakon što je izašao iz londonske bolnice je saopštio da želi da ponovo ide u Sijera Leone i da radi u jednoj tamošnjoj bolnici kako bi pomogao u borbi protiv tog problema.

U izjavama za britanske medije, Puli je kazao da sa nestrpljenjem iščekuje povratak u Afriku i da ponovo radi kao volonter i medicinski tehničar u suzbijanju virusa ebole.

Naglasivši da situacija u Africi iziskuje hitne reakcije, 20-godišnji Britanac je kazao da želi da da maksimum u borbi protiv ebole i da pomaže oboljelim pacijentima.

Puli je jedini britanski državljanin kojem je dijagnosticiran virus ebole, a još uvijek je nepoznato u kakvom stanju je njegov imunološki sistem.

Uporedo s tim, u Sijera Leone je stigao šesti avion koji je dopremio medicinsku pomoć iz Velike Britanije u vrijednosti od 900.000 funti.

U petak je ka toj zemlji krenuo i brod Kraljevske mornarice koji prevozi medicinsku opremu i 225 medicinskih radnika.

Britanske vlasti su najavile da će uskoro ka Sijra Leoneu krenuti i 750 britanskih vojnika koji će pomagati u borbi protiv širenja virusa ebole.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније