Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 10. 2014. 16:52   >>  16:52 2

PRVO JAVNO PRIZNANJE

Keri: Nemoralno je ne pomoći Kurdima

Američki državni sekretar Džon Keri je danas izjavio da je administracija predsjednika SAD Baraka Obame odlučila da iz vazduha dopremi pomoć u oružju i municiji "hrabrim Kurdima koji se bore protiv ekstremista iz Islamske države" u sirijskom pograničnom gradu Kobane zato što bi bilo "neodgovorno i nemoralno" ne podržati ih.

 

 

 

Keri je tokom posjete indonežanskoj prijestonici Džakarti izjavio da američka vlada razumije zabrinutosti zvanične Ankare u vezi snabdevanja oružjem Kurda, povezanih sa Kurdistanskom narodnom partijom, sa kojom je Ankara u konfliktu već tri decenije, prenijela je agencija AP. 

On je istakao da je, međutim, situacija u opkoljenom Kobaneu takva da je ocijenjeno kako su tamošnjim borcima apsolutno neophodne dodatne količine oružja u ovom "kriznom trenutku". 

Državni sekretar SAD je dodao da je dopremanje oružja Kurdima iz vazduha samo privremena mjera i da je Vašington zatražio od turskih vlasti da dopuste kurdskim borcima iz Iraka da pomognu u borbama u Kobaneu. 

Pentagon je jutros saopštio da je iz vazduha dopremio oružje pobunjenicima u Kobane na granici sa Turskom, koji se bore protiv ekstremista u Kobane na granici sa Turskom, koji se bore protiv ekstremista ID, što je prvo javno priznanje da SAD doprema naoružanje pobunjenicima.


Američka Centralna komanda precizirala je da je isporučila oružje, municiju i medicinski materijal za sirijske pobunjenike koji nedjeljama nastoje da zaustave juriš boraca ID koji su ranije zauzeli velike djelove Sirije i Iraka.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније