Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 10. 2014. 18:07 >> 18:04

ČIJA LI JE

Švedska: Potraga za podmornicom

Švedska mornarica je proširila potragu za nepoznatim objektom uočenim kod obala Stokholma za koji se pretpostavlja da je strana podmornica.

 

 

 

Potraga je proširena u južnom pravcu ka otvorenom moru oko 70 kilometara jugoistočno od Stokholma, a švedski premijer Stefan Lefven je izjavio da je u Baltičkom moru došlo do intenziviranja vojnih vježbi.

"I Rusija i NATO su intenzivirali vojne vježbe. Nema razloga za pretjeranu zabirnutost ovdje, ali mi smo, očigledno, svjesni šta se događa u Baltičkom moru zato što je to naše susjedstvo", rekao je švedski premijer na konferenciji za novinare u Helsinkiju, prenosi AFP. 

Od kada je švedska vojska u petak dobila dojavu da se u moru nalazi "nepoznati objekat", više od 200 ljudi, nekoliko brodova, pronalazača mina i helikoptera pretražuju more u arhipelagu kod Stokholma. 

Švedska vojska je sinoć objavila fotografiju nepoznatog objekta snimljenu u blizini ostrva oko 50 kilometara istočno od švedske prijestonice. 

U međuvremenu, kruže spekulacije o porijeklu podmornice. 

Švedski mediji su spekulisali da se možda radi o ruskom plovilu, što je švedska vojska demantovala, a Rusija je nagovijestila da bi podmornica mogla pripadati Holandiji, što je ta zemlja odmah demantovala.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније