Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 10. 2014. 17:51   >>  17:49

NAUČNICI TVRDE

Razvijen 15-minutni test za otkrivanje ebole?

Iz francuskog Centra za alternativnu i atomsku energiju (CEA) tvrde da su naučnici te ustanove razvili test koji u roku od 15 minuta uspješno otkriva virus ebole u ljudskom organizmu.

U saopštenju Centra se navodi da je pomoću tog testa moguće dijagnostikovati virus ebole iz uzorka krvi ili urina pacijenta i da za to nijesu potrebne skupe laboratorije i materijali za dijagnostiku.

Iz Centra su najavili da će se taj test uskoro naći na tržištu. Test je ispitivan u laboratoriji u Lionu i pozitivno je ocijenjen.

Metoda koja se trenutno koristi za dijagnostikovanje virusa ebole u organizmu zahtijeva sofisticirano opremljene laboratorije i traje duže od dva sata.

Nedavno su i japanski naučnici objavili da su razvili metodu pomoću koje se virus ebole u organizmu testira za pola sata. Slična istraživanja se vrše i u SAD-u, ali bez epohalnih uspjeha do sada.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније