Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 10. 2014. 09:05 >> 09:04

PROTEST SE NASTAVLJA

Hong Kong: Razgovori pod znakom pitanja

Lider studenata u Hong Kongu saopštio je danas da vjerovatno studenti neće učestvovati dalje u razgovorima sa predstavnicima vlade, pošto gradski zvaničnici nijesu u pregovorima u utorak predložili ništa značajno da bi se višenedjeljne demonstracije okončale.

Demonstranti planiraju da danas marširaju od svog glavnog kampa do rezidencije lidera Hong Konga Leung Čun Jinga, prenijela je agencija AFP.

 

Gradski zvaničnici su, poslije sinoćnih razgovora, izrazili nadu da će se održati nova runda pregovora, ali današnja izjava lidera studenata raspršila je takva očekivanja, ocijenila je francuska agencija.

"Vlada mora da pronađe način da riješi ovaj problem, ali ono što ona nudi nema nikakvu praktičnu sadržinu", rekao je generalni sekretar Federacije studenata Hong Konga Aleks Čou, koji je dodao da "što se tiče pitanja hoće li biti razgovora u budućnosti, to je nešto što nije odlučeno".

Čou je rekao da demonstranti uskoro neće otići sa ulica.

Smatra se da su pregovori jedini način da se okonča skoro jednomjesečni protest na ulicama Hong Konga.

Demonstranti traže da se 2017. godine održe slobodni izbori za prvog čovjeka Hong Konga i da aktuelni lider odmah podnese ostavku.

Ako bi se odustalo od pregovora, neki analitičari smatraju da bi moglo da dođe do sukoba između policije i demonstranata na ulicama, kao što se to dogodilo prošle sedmice, navela je agencija AFP.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније