Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 10. 2014. 18:16   >>  18:13

NOSILA KROVOVE

Oluja „"Gonzalo" stigla u Austriju

Oluja „"Gonzalo"“ stigla je noćas u Austriju brzinom vjetra do 150 kilometara na čas. Najveća brzina izmjerena je na Sonvendštajnu na planini Semering sa 155 kilometara na čas.

Ukupno 24 hidrometeorološke stanice širom Austrije zabilježile su brzine vjetra iznad 100 kilometara na čas. Čak je i u Beču „"Gonzalo"“ duvao rekordnom brzinom od 125 kilometara na čas, a na aerodromu u Inzrbuku 122 kilometara na čas.

Inače, rekordna brzina vjetra u oktobru u Austriji izmjerena je 2000.godine na Sonbliku u Salcburgu, na 3.109 metara nadmorske visine gdje je zabilježeno 233 kilometara na čas. Oluja, koja je donijela i zahlađenje, izazvala je i brojne intervencije vatrogasaca, jer je olujni vetar kidao sve pred sobom.

U pokrajini Koruška oko 8.000 domaćinstava ostalo je bez struje zbog drveća koje je pala na dalekovode. U pokrajini Štajerskoj vjetar je otkrivao krovove, ali i tamo je oko 1.500 domaćinstava ostalo bez struje.

U Beču je „"Gonzalo"“ odnio više krovova i polomio drveće, a vatrogasci su zbog jakog vjetra imali oko 100 dodatnih intervencija. 

Prethodno je troje ljudi poginulo nakon što je u utorak oslabljeni uragan Gonzalo pogodio Veliku Britaniju. Jak vjetar u naletima je duvao čak 175 kilometara na sat i pale su ogromne količine kiše.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније