Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 10. 2014. 17:16   >>  21:16 2

VOJNIK PODLEGAO POVREDAMA

Otava: Ubijen napadač, traga se za ostalima

Kanadaska policija ubila je nepoznatog napadača koji je danas učestvovao u pucnjavi u kanadskom parlamentu i tom prilikom ubio vojnika ispred spomenika žrtvama rata u centru Otave.

Taj napadač ispalio je najmanje jedan hitac iz vatrenog oružja u vojnika koji je čuvao stražu ispred spomenika žrtvama rata u centru Otave.

Napadač je potom ušao u kompleks kanadskog parlamenta, u kome su se takođe začuli pucnji, nakon čega je zgradu opkolila policija i zabranila izlazak svima koji su se zatekli unutra, prenose kanadski mediji. Pucnji su se čuli i u tržnom centru blizu parlamenta.

Kako javlja ruska agencija Tas, vojnik počasne garde, koji je upucan ispred spomenika, preminuo od zadobijenih povreda. Pored njega, povrijeđen je jedan član obezbjeđenja parlamenta, dok su najmanje tri osobe primljene u bolnicu, od kojih su dvije u stabilnom stanju, saopštili su iz te medicinske ustanove.

Portparol kanadske policije izjavio je da je više naoružanih osoba učestovalo u pucnjavi u Otavi te da je potraga u toku, javlja "Raša tudej".



Kanadska vojska zatvorila je za javnost svoje baze širom zemlje nakon današnje pucnjave, javlja Rojters,  pozivajući se na izvještaj televizije SBS.

Kanada je podigla nivo prijetnje od terorizma od najmanjeg do srednjeg, nekoliko sati prije napada. Najviši nivo je bio uveden prije četiri godine.

Taj napad dogodio se samo dva dana nakon što je nedaleko Montreala muškarac koji se nedavno prešao u islam pregazio dva vojnika od kojih je jedan stradao.

Portparol kanadskog premijera Stefana Harpera kazao je da je Harper na sigurnom i da je napustio Parlament.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније