Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 10. 2014. 12:59 >> 12:57

TRKA S VREMENOM

EU: Milijardu eura Africi za ebolu

Lideri EU složili su se da povećaju pomoć zapadnoj Africi, koja se bori sa ebolom, na milijardu eura, izjavio je predsjednik Evropskog savjeta Herman Van Rompej.

EU će povećati finansijsku pomoć zapadnoj Africi za borbu protiv ebole na milijardu eura, napisao je Rompej na svom Tviter nalogu tokom drugog dana samita lidera EU koji se održava u Briselu, prenio je AFP. 

 

 

Države članice EU i Evropska komisija već su obećali gotovo 600 miliona eura za plate medicinskog osoblja i smještaj oboljelih u najgore pogođenim zemljama Liberiji, Sjera Leoneu i Gvineji, gdje je oko 4.900 ljudi preminulo od ove bolesti. 

Britanski prmejer Dejvid Kameron bio je jedan od onih koji su se najviše zalagali da se pomoić EU poveća. 

EU je juče imenovala Hristosa Stilijanidesa, koji će biti novi komesar EU za humanitarnu pomoć, za koordinatora u borbi protiv ebole. 

Evropska komisija juče je saopštila da se kod borbe protiv ebole radi o "trci sa vremenom" kako bi se ova bolest suzbila. 

Eksperti upozoravaju da je do sada identifikovano 10.000 slučajeva obolijevanja od ebole, ali da bi infekcija mogla da izazove i pojavu od novih 10.000 zaraženih nedjeljno već početkom decembra - što je zastrašujući podatak ako se ima u vidu da smrtnost kod ove bolesti iznosi 70 procenata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније