Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 10. 2014. 18:05 >> 18:03

MINISTAR NAJAVIO

Kanada: Ubrzo novi antiteroristički zakoni

Napadi u Otavi i Kvebeku dogodili su se upravo u vrijeme dok se kanadske vlasti pripremaju da povećaju ovlašćenja bezbjednosnih službi i nadzora. Kanadski ministar pravosuđa najavio je da će Vlada uskoro uvesti nove Zakone za rješavanje prijetnja terorizma.

Kanadska vlada namjerava da uskoro uvede nove zakone za rješavanje prijetnja terorizma u svjetlu napada u srijedu 22.oktobra u Otavi, naročito vodeći računa o što bržem usvajanju tih zakona, izjavio je u petak ministar pravosuđa Piter Mekej.

On je na konferenciji za medije rekao da vlada ide dalje od samo prvobitno planiranog zakona kojim bi se učvrstile ovlašćenja kanadske obavještajne službe i špijunske agencije.

Istovremeno su u Kanadi pojačane mjere bezbjednosti nakon što je u srijedu ubijen kanadski vojnik na straži kod spomenika žrtvama rata u blizini parlamenta u Otavi.

Napadač je potom ubjen u žetokoj razmjeni vatre sa obezbjeđenjem u parlamentu Kanade.

Ubica Majkl Zehaf-Bibo, koji je preije godinu prešao u islam, kako je naknadno saopšteno, planirao je putovanje u Siriju, centar aktivnosti militanata Islamske države.

To je drugi napad u posljednjih nekoliko dana u Kanadi u kojima su ubijena dva pripadnika kanadskih snaga bezbjednosti.

Podsjetimo, u ponedjeljak se napadač u blizini Montreala automobilom zaletio na dvojicu vojnika ubivši pritom jednog. Neposredno zatim policija je ubila napadača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније