Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 10. 2014. 20:03   >>  20:01 2

KAMERON PORUČIO

Britanija neće da plati EU račun

Britanski premijer Dejvid Kameron saopštio je danas da Velika Britanija neće izdvojiti dodatnih 2.1 milijardu eura za ovogodišnji budžet Evrospke unije, nazivajući zahtjev za dodatnom uplatom "potpuno neprihvatljivim".

"Nije prihvatljivo, to je užasan način ponašanja", rekao je kako navodi Rojters, vidno ljutiti Kameron na konferenciji za medije u Briselu, prernosi RSE.

"Neću platiti taj račun 1.decembra. Ako neko misli da će dobiti još nešto od mene, to se neće desiti", poručio je britanski premijer.

Velika Britanija mora da uplati dodatnih 1,7 milijardi funti (2,1 milijardu eura) u budžet EU zbog privrednog učinka koji je bio bolji nego što se očekivalo.

Ova suma dobijena je novim kalkulacijama EU, kojima se utvrđuje koliko svaka zemlja pojedinačno treba da doprinese na osnovu svog bruto nacionalnog dohotka.

To znači dodatak od jedne petine godišnjeg doprinosa Britanije od 8,6 milijardi funti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније