Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 10. 2014. 08:19   >>  08:21

UBIO DRUGA IZ RAZREDA

SAD: Pucao u školi, pa se ubio

U jednoj srednjoj školi u Sijetlu juče je došlo do pucnjave u kojoj je jedan učenik ubijen, a šest ih je ranjeno. Osumnjičeni za napad je izvršio samoubistvo, prenose svjetski mediji.

Prema prvim informacijama, šest osoba je upucano u školi, a osumnjičeni napadač je izvršio samoubistvo, prenosi Raša Tudej.

Napadač je identifikovan, u pitanju je učenik te škole Džejlen Rej Frajberg, koji je, nakon što je izvršio napad sebi oduzeo život.

Prema izjavama učenika, Frajberg je počeo da puca u menzi i to u svoje rođake. Usmrtio je jednog svog druga iz razreda, a među šestoro povrijeđenih su i dva njegova rođaka.

Američka televizija CBS javlja da su tri osobeu kritičnom stanju.

"Škola je trenutno zatvorena zbog bezbjednosnih razloga. Policija i bolničke službe su na licu mjesta", saopštila je uprave škole neposredno nakon pucnjave.

AP navodi da je na lokalnim televizijama prikazan snimak evakuacije đaka, dok AFP piše da je policija potvrdila smrt jedne osobe, napadača koji je bio učenik te srednje škole.

Svi u školi su šokirani, posebno jer su Frajberga smatrali za jednog od popularnih dječaka. Na društvenim mrežama on sebe opisuje kao Indijanaca, a ne nekim fotografijama pozira za puškom.

Dječak koji je uspio da pobegne sa lica mjesta, Džeron Veb, istakao je da je Frajberg bio nervozan nakon što je jedna učenica odbila njegovu ljubav, te i da je ona jedna od učenika koje je Frajberg napao.

Posljednji slučaj korišćenja vatrenog oružja u regionu Sijetla dogodio se u junu ove godine, kada je napadač na Univerzitetu Sijetl Pacifik ubio jednog, a ranio dvoje studenata.

Snimci američkih televizija neposredno nakon napada:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније