Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 10. 2014. 18:43 >> 18:41

SKANDAL U ITALIJI

Gradonačelnik:Poseban autobus za Rome

Klaudio Gambino, gradonačelnik malog mjesta u italijanskom Pijemontu, predložio je da se uvedu posebni autobusi za Rome, jer oni, kako tvrde, ostale građane uznemiravaju već dvadeset godina.

 

Gradonačelnikov prijedlog u subotu je izazvao žestoke kritike protivnika takvih ideja koji kažu da podsjeća na rasnu segregaciju poznatu iz Južnoafričke Republike.

Gambino iz Demokratske stranke (lijevi centar) iz mjesta Borgaro Torinese najavio je kako za 600-tinjak Roma koji žive u naselju u predgrađu mjesta želi posebne autobuse kako bi se “zajamčila sigurnost našim građanima”.

“Jedan za građane, drugi za Rome”, rekao je gradonačelnik koji tvrdi da Romi u autobusu džepare putnike.

Odbornik Luiđi Spineli iz stranke SEL podržao je Gambinovu inicijativu izazvavši neslaganje šefa svoje stranke Nikija Vendole koji je rekao u subotu za La Stampu da se “davanje različitih prava ljudima zove aparthejd”.

Vendola je pozvao gradonačelnika da “ponovno razmotri” odluku.

Gradonačelnikov prijedlog izazvao je međutim slaganje Sjeverne lige čiji je zastupnik Roberto Kalderoli dao komplimente gradonačelniku koji, po njemu, iako pripada ljevici, “zna slušati ljude”. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније