Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 10. 2014. 19:12   >>  19:11

NE ODUSTAJU

IDIL nastavlja da granatira Kobane

Borci Islamske države (IDIL) granatirali su danas sirijski grad Kobane u kome nastavljaju da se bore sa Kurdima, saopštili su danas aktivisti i kurdski zvaničnici.

 

Idris Nasan, viši kurdski zvaničnik u Kobaneu, precizirao je da su današnje borbe bile koncentrisane na istočne i južne krajeve na ivici grada poznate pod imenom Ain Arab.

U saopštenju sirijske Opservatoroije za ljudska prava dodaje se da su južni krajevi grada sa tri strane okruženi borcima Islamske države.

Islamska država pokrenula je ofanzivu na Kobane sredinom septembra, pri čemu je kidnapovala desetine mještana prije nego što je ušla u djelove grada.

Ranije ove sedmice, američka Centralna komanda saopštila je da su vazduhoplovi vojske SAD izveli 135 vazdušnih napada na položaje militanata u Kobaneu i oko njega, ubivši pritom stotine boraca islamske države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније