Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 10. 2014. 21:59 >> 22:00

STRAH OD BOLESTI

Mauritanija zatvorila granice zbog ebole

Mauritanija je danas zatvorila granicu sa Malijem nakon što je u njenoj blizini, na zapadu te zemlje, potvrđen prvi slučaj ebole, saopštili su zvaničnici.

 

Šef medicinske službe u Kobeniju, gradu u istočnoj Mauritaniji kod granice s Malijem, Limame Ould Dedeh, rekao je da su im vlasti u Nuakšotu poslale naređenje da zatvore sve kopnene prelaze.

Ranije danas, predsjednik Malija Ibrahim Bubakar Kejta rekao je da njegova zemlja neće zatvoriti granicu s Gvinejom, iako je prvi slučaj zaraze ebolom u Mali dospio iz te zemlje koja se s epidemijom bori mjesecima, prenosi Rojters.

Vlasti u Maliju potvrdile su smrt prvog pacijenta oboljelog od ebole u toj zemlji, nsavodeći da se radi o dvogodišnjoj djevojčici, dok je Svjetska zdravstvena organizacija saopštila da je dijete putovalo nekoliko stotina kilometara autobusom iz Gvineje kroz Mali sa simptomima bolesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније