Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 10. 2014. 12:03   >>  12:01

OTIŠLI I MARINCI SAD

Britanski vojnici napustili Avganistan

Poslednja američka jedinica marinaca i britanskih borbenih trupa napustile su Avganistan, čime su zvanično danas okončali vojne operacije u toj zemlji.

Marinci i britanska vojska spakovali su se, spustili zastave i napustili zemlju i velike vojne baze koje su predali na upravu avganistanskoj vojsci, 13 godina od svrgavanja talibanskog režima u Avganistanu, pošto su 2001. SAD pokrenule najduži rat u svojoj istoriji, prenijela je agencija Rojters.

BBC dodaje da je britanska zastava spuštena u vojnom Kampu Bastion, koji će zajedno sa susjednim američkim Kampom Ledernek, u pustinjskoj provinciji Helmand, danas biti predati Avganistancima.

Podsjetimo, u Avganistanu se nalazi 15 pripadnika Vojske Crne Gore koji izvršavaju zadatke obezbjeđenja ISAF savjetničkih timova, dok su štabni oficiri angažovani u Regionalnoj komandi ''Sjever''.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније