Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 10. 2014. 13:14 >> 13:12

IZVRŠNI DIREKTOR "APPLE"-A

Tim Kuk: Ponosan sam što sam gej

Izvršni direktor kompanije "Apple" Tim Kuk otvoreno je priznao da je ponosan što je gej.

“Da budem jasan: ponosan sam što sam gej i smatram da je to što sam homoseksualac jedan od najvećih darova koje sam dobio od Boga”, objavio je Kuk u kolumni za "Bloomberg Businessweek". 

On je naglasio da to što je on gej ne utiče na način na koji ga ostali zaposleni u "Apple"-u tretiraju.

Kukn priznaje da mu nije bilo lako da otvoreno prizna svoju seksualnu orijentaciju, jer mu je privatnost veoma važna, ali da je želio da podstakne jednakost. 

“Ne smatram sebe aktivistom, ali znam koliko sam imao koristi zbog žrtve drugih ljudi. Možda će neko ko se bori sa sopstvenim identitetom biti utješen činjenicom da je izvršni direktor Applea gej i inspirisati ljude da insistiraju na jednakosti, a onda je to vrijedno gubljenja privatnosti”, rekao je on. 

"Apple" se odavno zalaže za jednakost, a kompanija je zajedno sa Timom Kukom učestvovala početkom godine na Paradi ponosa u San Francisku. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније