Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 10. 2014. 23:40 >> 23:40

ODMAZDA

Džihadisti ubili 220 Iračana

Džihadisti Islamske države (IS) ubili su najmanje 220 Iračana u znak odmazde zbog toga što im je njihovo pleme pružalo oružani otpor prilikom zauzimanja područja zapadno od Bagdada.

Danas su otkrivene dvije masovne grobnice sa oko 300 tijela sunitskog plemena Albu Nimr, koje je ID pokorio ove sedmice. Zarobljenici, muškarci starosti od 18 do 55 godina, ubijeni su hicima iz neposredne blizine, rekli su očevici.

Tijela više od 70 pripadnika plemena bačena su nedaleko od grada Hita u pokrajini Anbaru, kazali su svjedoci, objašnjavajući da je većina žrtava pripadala snagama policije i protivnicima ID.

"Tijela smo pronašli rano jutros, a neki pripadnici ID-a su nam rekli da su 'ti ljudi iz Save, koji su se borili protiv vaše braće u ID-u i ovo je kazna koja očekuje sve one koji se bore protiv Islamske države'', rekao je jedan očevidac.

Džihadisti Islamske države su izdvojili muškarce iz plemena i naredili im da se upute u Hit, udaljen 130 kilometara od Bagdada, obećavajući im "Siguran prolaz", a potom su ih ubili, saopštile su plemenske vođe. 

Predstavnici snaga bezbjednosti rekli su da je nedaleko od grada Ramadija, takođe u Anbaru, pronađena masovna grobnica s posmrtnim ostacima 150 pripadnika istog plemena. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније