Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 10. 2014. 22:22 >> 22:24

PODACI SZO

Ebola odnijela 4.951 život

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je epidemija ebole odnijela 4.951 ljudski život od ukupno 13.567 zaraženih u osam zemalja širom svijeta.

U najnovijim podacima SZO primjetan je porast smrtnih slučajeva za 31 u odnosu na podatke od prije dva dana, dok je broj ukupnih slučajeva oboljelih smanjen za 136, prenijela je agencija Rojters.

Najveći broj inficiranih smrtonosnom hemoragičnom groznicom otpada na tri zapadnoafričke zemlje - Gvineju, Liberiju i Sijera Leone, ali bilo je i sporadičnih slučajeva u Nigeriji i Senegalu, koja je sada proglašena za zemlju bez ebole, kao i u Španiji, SAD-u i Maliju.

Liberija je najteže pogođena zemlja, ali se može primijetiti pad širenja virusa, iako borba da se obuzda epidemije ni izdaleka nije dobijena, navedeno je iz SZO.

Svih 83 zdravstvenih radnika u Španiji koji su bili na posmatranju zbog sumnje da su zaraženi zaraznom bolesti završili su prvi 21-dnevni period inkubacije, ali drugi period 21-dnevnog nadzora mora da prođe, prije nego što Španija može da bude proglašena za zemlju bez ebole, saopšteno je iz SZO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније