Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 11. 2014. 17:11 >> 17:08

UOČI POSJETE

Mogerini:Izrael ugrožava mirovni sporazum

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini danas je kritikovala plan Izraela da izgradi još 500 stanova za doseljenike u istočnom Jerusalimu.

Mogerinijeva krajem nedjelje ide u svoju prvu posjetu Izraelu.

 

 

Nastavak realizacije plana za izgradnju novih stambenih jedinica ugrožava napore da se ponovo pokrenu pregovori o mirovnom procesu na Bliskom Istoku, istakla je Mogerini, a prenijela agencija AFP.

Evropska unija predvodi napore za nastavak tih pregovora, "ali ova odluka zvaničnog Tel Aviva predstavlja još jedan štetan korak koji ugrožava izglede da se postigne rješenje i ozbiljno dovodi u pitanje posvećenost Izraela primjeni mirovnog sporazuma dogovorenog sa Palestincima", rekla je šefica evropske diplomatije. 

Mogerini je dodala da, s obzirom na to da su "raniji pozivi ignorisani, sada pozivam izraelske vlasti da odustanu od svojih planova i stave tačku na svoju politiku naseljavanja u istočnom Jerusalimu i na Zapadnoj obali". 

Mogerinijeva u petak treba da krene u trodnevnu posjetu Izraelu i palestinskoj teritoriji, tokom koje će posjetiti Tel Aviv, Jerusalim, Gazu i Ramalu, a koja treba da ukaže na "prioritet koji ovaj region predstavlja za EU", izjavio je njen portparol početkom nedjelje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније