Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 11. 2014. 13:31 >> 13:28

POLITIČKI FORUM

Gorbačov će braniti Putina

Nekadašnji sovjetski lider Mihail Gorbačov rekao da će braniti poziciju ruskog predsjednika Vladimira Putina po pitanju ukrajinske krize.

"Odlučno ću stati u odbranu Rusije i njenog predsjednika Vladimira Putina" na političkom forumu koji će biti održan u nedjelju u okviru obilježavanja 25 godina od rušenja Berlinskog zida, rekao je Gorbačov ruskoj agenciji Interfaks.

 

 

On je ocijenio da "Putin danas bolje nego bilo ko brani interese Rusije". "Naravno, u njegovoj politici ima toga što izaziva kritike. Ali, ne želim da to radim i ne želim da to bilo ko drugi radi", dodao je Gorbačov. 

Njemačka u nedjelju obilježava 25 godina od rušenja Berlinskog zida, a svečanosti prisustvuju njemačka kancelarka Angela Merkel, Gorbačov, predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc i nekadašnji lider poljskog sindikata Solidarnost i predsjednik Poljske Leh Valensa. 

Taj skup se organizuje u trenutku kada su Rusija i zapadne zemlje suočene s najozbiljnijom krizom u odnosima od kraja hladnog rata zbog ukrajinske krize. 

"Rusija je uspostavila nove odnose (nakon raspada Sovjetskog Saveza) i nove strukture saradnje. I sve je bilo u redu, ali to se nije svidjelo svima u SAD. SAD imaju druge planove, potreban im je kontekst koji će omogućiti da se svuda miješaju", rekao je Gorbačov, inače, dobitnik Nobelove nagrade za mir. 

On je izrazio uvjerenje da je ukrajinski problem "samo izgovor koji SAD koriste da bi se miješale" u poslove drugih zemalja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније