Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 11. 2014. 22:05 >> 22:06
3

KIJEV SAOPŠTIO

Ruski tenkovi u istočnoj Ukrajini

Kolona od 32 tenka, 16 haubica i kamioni s municijom i borcima ušli su u istočnu Ukrajinu iz Rusije, saopštila je danas ukrajinska vojska.

"Nastavlja se razmještanje vojne opreme i ruskih plaćenika na bojnim poljima", rekao je vojni portparol Andrij Lisenko govoreći o prekograničnom upadu.

Izvještaj o novom ruskom kretanju preko granice uslijedilo je nakon optužbe proruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini da su Vladine snage pokrenule novu ofanzivu, što je Kijev odmah demantovao.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko danas je ustvrdio da je njegova zemlja suočena s mogućnošću porasta nasilja nakon što je iz Rusije u Ukrajinu prešao novi konvoj oklopnih vozila, javljaju agencije.

Konvoj je "brutalno kršenje međunarodnog prava", zbog kojeg će biti otežano postizanje mirnog rješenja, rekao je Porošenko njemačkoj kancelarki Angeli Merkel u telefonskom razgovoru, kako je saopšteno iz njegovog kabineta.

Rusija je ovog mjeseca u Ukrajinu već poslala dva konvoja pomoći koje nisu pregledali ukrajinski carinici, saopštio je OEBS.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније