Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92/NYTIMES ]

22. 11. 2014. 11:38 >> 11:39

GRAFITI

Islamska država se širi na Pakistan

Posljednjih dana u Pakistanu se na sve više mjesta pojavljuju grafiti Islamske države, uglavnom u uporištima talibana.

Strah da se aktivnost ID može, pored Iraka i Sirije, proširiti i na Pakistan ojačana je i navodnim pristankom pakistanskih talibana da uđu u sastav trenutno najopasnije džihadističke organizacije, poslije poziva koji im je uputio lider ID Abu Bakr al-Bagdadi.

Za bezbjednosne zvaničnike je čak i simbolično prisustvo ID u Pakistanu problem, jer je na tom prostoru osnovana Al Kaida 1980. 

"Nema veze da li je ID uspostavljena u Pakistanu, u svakom slučaju je poremećen odnos u državi. Terorističke grupe u Pakistanu su u krizi, a ID im pomaže i menja im mentalitet", smatra Muhamed Amir Rana direktor Instituta za mirovne studije u Pakistanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније