Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 11. 2014. 18:56   >>  18:53

OPTUŽBA

Lavrov:Zapad bi da smijeni vlast u Rusiji

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov optužio je Zapad da uz pomoć sankcija uvedenih Rusiji zbog ukrajinske krize želi da dođe do promjene režima u Moskvi.

 

 

"Zapad je nedvosmisleno pokazao da ne želi da Rusija promijeni svoju politiku, već želi promjenu režima", rekao je Sergej Lavrov, javlja AFP.

Ruski ministar je naveo da "neki zapadni političari tvrde da treba uvesti još strožije sankcije Rusiji, koje će uništiti njenu privredu i dovesti do uličnih protesta protiv vlasti".

SAD i Evropska unija uvele su sankcije Rusiji smatrajući da igra ulogu u ukrajinskoj krizi.

"Te sankcije nemaju nikakve veze sa sankcijama uvedenim Sjevernoj Koreji ili Iranu, koje su uperene protiv elite i ne ugrožavaju privredu", ocijenio je Lavrov i negirao tvrdnje da Rusiji prijeti izolacija, kao što je to Rekao američki potpredsjednik Džordž Bajden.

Rusija je, kao odgovor na zapadne sankcije, uvela embargo na uvoz prehrambrenih i poljoprivrednih proizvoda iz EU i SAD.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније