Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 11. 2014. 18:52 >> 18:49

ZBOG KOMANDE NAD TRUPAMA

Sukob Porošenka i Jacenjuka

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko je najavio da će ove sedmice biti učinjeni prvi koraci ka formiranju Vlade te zemlje. Međutim, kako pišu ukrajinski mediji došlo je do sukoba između Porošenka i Andreja Jacenjuka, koji će biti novi mandatar.

Navodno, Porošenko je tražio veća ovlašćenja, koja trenutno ima premijer Jacenjuk, među kojima je kontrola nad Nacionalnom gardom i dobrovoljačkim bataljonima koji se bore protiv proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine.

Većina zapadnih vlada, na čelu sa SAD kritikovala je Kijev što Vlada nije formirana ranije, s obzirom na to da su parlamentarni izbori održani u oktobru.

Porošenko je naveo mogućnost održavanja referenduma u državi o mogućem članstvu u NATO, iako u Ustavu države piše da Ukrajina mora ostati van svih blokova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније