Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 11. 2014. 22:54 >> 22:51

KRITIKOVALI SISTEM

Kobe i Neš zgroženi odlukom u Fergusonu

Nakon što je porota američke savezne države Misuri donijela odluku da neće podići optužnicu protiv policajca za ubistvo afroameričkog mladića u gradu Fergusonu, oglasile su se i košarkaške zvijezde Los Anđeles Lejkersa, Kobe Brajant i Stiv Neš.

Igrač NBA koji je pet puta bio proglašen šampionom, Kobi Brajant putem društvenih mreža reagovao je na današnju odluku porote u Fergusonu.

"Sistem je omogućio mladim Afroamerikancima da budu ubijeni iza maske prava", napisao je Brajant na svom Tviter profilu.

Njegov saigrač Stiv Neš takođe je dao svoju reakciju putem Tvitera:

"Zgrožen sam odlukom koja je donesena u Fergusonu. Rasizam je naučen. Prihvaćeno je sistematsko gušenje mogućnosti i obrazovanja", napisao je, pored ostalog Neš.

Nakon što je objavljena odluka porote, izbile su masovne demonstracije na ulicama Fergusona, a zapaljene su brojne četvrti.

Demonstracije su izbile i u brojnim američkim gradovima, a u Njujorku je glavnim trgom protestovalo skoro 1.000 građana koji su time izrazili svoj protest protiv odluke porote.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније