Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 11. 2014. 22:59   >>  22:56 5

ZA DVIJE GODINE

Šansa: Zeland traži 50.000 radnika

Novom Zelandu, koji je u punom ekonomskom usponu, a čiji stanovnici pokazuju naklonost ka iseljenju da bi upoznali nove krajeve, potrebni su strani radnici.

Jedan od učesnika predstojećeg sajma za zapošljavanje u Sidneju, Novi Zeland predstaviće 1.200 upražnjenih radnih mjesta, prenose belgijski mediji. 

Ovoj zemlji, sa jednim od najviših životnih standarda u svijetu, u naredne dvije godine biće potrebno najmanje 50.000 stranih radnika. Najdeficitarniji su građevinski radnici, inženjeri, zdrastveni radnici i informatičari. 

Najveći adut ove udaljene zemlje je kvalitet života. 

U oktobru se, u ovu ostrvsku zemlju smještenu u Tihom okeanu, udaljenu 2.000 kilometara od Asutralije, doselilo 17 Australijanaca, što je rekord od 1993.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније