Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 11. 2014. 11:19 >> 11:16
6

NEKADAŠNJI SARADNIK

Kolesnikov:Putin se plaši gubitka vlasti

Ruski biznismen Sergej Kolesnikov smatra da je predsjednik Rusije Vladimir Putin spreman na rat kako bi ostao na toj vlasti koju je izgradio na korupciji.

“Još 2012. sam govorio o tome da je Putinova vladavina izgrađena na koruptivnim osnovama, svi članovi Putinove vlasti su na neki način umiješani u korupciju. Ukoliko bi se vlast promijenila, to bi značilo brojne istrage i vjerovatne kazne. Zbog toga će Putin po svaku cijenu željeti da ostane na vlasti”, naveo je Kolesnikov za radio Sloboda.

 

 

On je takođe te godine upozorio da bi zvanična Moskva mogla da upotrijebi nuklearno oružje. 

“Tada niko nije vjerovao da je moguće da se dogodi rat koji bi mogao da ubije stotine ljudi. Danas, to je realnost, kao što je realnost i da Moskva može da upotrijebi nuklearno oružje u bilo kom trenutku. Možda se čini nestvarnim, ali nije toliki nonsens kao što se čini”, objasnio je Kolesnikov. 

Biznismen, koji je po zanimanju biolog smatra da visok rejting koji Putin ima ne znači da je siguran da neće u nekom trenutku biti procesuiran pod optužbama za korupciju. 

“Rejting od 86% posto je veliki, ali ne znači ništa. Sjećamo se da je gradonačelnik Moskve Jurij Luškov tri mjeseca prije odlaska sa te funkcije imao oko 70, 80% podrške, da bi potom taj procenat pao na 0,2”, navodi Kolesnikov. 

On navodi da Rusija negira da je na neki način i sama kriva za ekonomsku krizu. 

“Uvijek je lakše reći da imamo neprijatelje, Sjedinjene Američke Države, Evropu... Oni su uvijek krivi zato što Rusi žive loše, a takav stav zvanične Moskve samo povećava mogućnost novog rata. Država ima obavezu da hrani narod, zato što ekonomija ne radi, a to čini eksploatacijom prirodnih resursa, što joj, za sada, uspijeva”, smatra Kolesnikov. 

On je istakao da se sa Putinom posljednji put srio 2008. godine. 

“Zapad ne razumije Putinovu politiku, a najtačniju definiciju politike ruskog predsjednika dala je njemačka kancelarka Angela Merkel riječima da Evropa i Rusija žive u različitim realnostima. To je stvarno tako i Zapadu je veoma teško da razumije šta Putin radi”, zaključio je Kolesnikov. 

Nekadašnji Putinov saradnik je u sukob sa predsjednikom Rusije došao 2010. godine, kada je u pismu Dmitriju Medvedevu prikazao koruptivnu šemu koja je uključivala i izgradnju Putinove palate na obali Crnog mora.

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније