Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 11. 2014. 23:14   >>  23:12

IZNAD NUKLEARKI

Francuska: Pokrenut lov na dronove

Francuski generalni sekretarijat odbrane i nacionalne bezbjednosti pokrenuo je program razvijanja načina za otkrivanja i presrijetanja dronova pošto su prijavaljene brojne bespilotne letjelice iznad francuskih nuklearnih postrojenja.

„Dok trenutno navedeni preleti ne predstavljaju prijetnju za rad i sigurnost nuklearnih postrojenja, oni ipak predstavljaju upozorenje o mogućim rizicima od neodgovarajuće ili zlonamjerne upotrebe”, saopšteno je danas iz francuskog Generalnog sekretarijata.

Generalni sekretarijat je angažovao francusku Nacionalnu istraživačku agenciju da razvije program, vrijedan milion eura, čiji je cilj pronalaženje načina za otkrivanje i presrijetanje dronova (bespilotnih letjelica).

Iznad nuklearnih postrojenja u Francuskoj od 19. oktobra primijećeno je oko 20 neidentifikovanih dronova, mada francuski zakon zabranjuje male civilne dronove u područjima nuklearnih postrojenja koja su zaštićene zonom zabrane letova u radijusu od 2,5 kilometra i na visini od 1.000 metara. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније