Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 11. 2014. 22:26 >> 22:22

VENECUELA

Otrovalo se 25 zatvorenika

Najmanje 25 zatvorenika preminulo je u zatvoru u Venecueli od trovanja nakon što su, kako tvrdi zatvorska uprava, provalili u zatvorsku ambulantu i popili smrtnosnu kombinaciju ljekova i alkohola.

Još 145 zatvorenika, koji su takođe štrajkovali glađu, završilo je u bolnici zbog trovanja, prenosi AFP, dok Udruženje za prava zatvorenika dovodi u pitanje zvaničnu verziju događaja.

Zatvorenici u kaznenom centru "David Vilorija", u venecuelanskoj saveznoj državi Lara, u utorak su stupili u štrajk glađu zbog, kako tvrde, nehumanog tretmana i kršenja prava od uprave zatvora.

Venecuelansko Ministarstvo za kaznene institucije saopštilo je da su zatvorenici sinoć postali nasilni i provalili u zatvorsku ambulantu, gdje su popili ljekove za epilepsiju, antibiotike i ljekove za smirenje, i to zalivali alkoholom proizvedenim od žitarica.

Iz Udruženja za prava zatvorenika tvrde da su u mrtvačnici izbrojali 25 tijela, i dovode u sumnju zvaničnu verziju događaja prema kojoj je preminulo 13 zatvorenika.

Udruženje navodi da su članovi porodica preminulih zatvorenika rekli da je njima pozlilo pošto su popili vodu koju im je dostavila zatvorska uprava.

"Zatvorenici nijesu tako glupi da popiju ljekove ne čitajući uputstva za upotrebu", izjavio je direktor Udruženja, Umberto Prado.

U zatvoru "David Vilorija" nalazi se ukupno 3,7 hiljada zatvorenika, što je četiri puta više od kapaciteta te ustanove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније