Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 11. 2014. 10:18 >> 10:19
2

HAPŠENJE ISLAMISTA

Austrija: "Lov" na bosanskog džihadistu

Austrijska policija od ranih jutarnjih sati sprovodi veliku akciju protiv međunarodnog terorizma u Gracu, Lincu i Beču, a glavni osumnjičeni je iz Bosne i Hercegovine.

Oko 500 policajaca, među kojima su i pripadnici specijalne jedinice Kobra od jutros pretresa stanove, džamije i druge objekte za koje se sumnja da ih koriste radikalni islamsiti.

Akciji je prethodilo dvogodišnje prisluškivanje, koje je, kako pišu bečki mediji, najveća takva operacija u posleratnoj istoriji. Osumnjičeni se potražuju zbog regrutovanja džihadista za Islamsku državu.

Državno tužilaštvo izdalo je oko 20 naloga za hapšenje pod optužbom članstva u terorističkom udruženju i naložilo dodatnih 40 pretresa stanova.

 Glavni osumnjičeni je jedno lice iz Bosne, otac petoro djece, koji je važio za portparola evropskog ogranka Islamske države i koji je vrbovao za džihad.

 Kao mjera predostrožnosti, jer postoji opasnost od odmazde islamista, policija širom Austrije stavljena je u stanje pripravnosti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније