Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 11. 2014. 15:49 >> 15:49

OPERACIJA EUROPOLA

Hapšenja na 80 međunarodnih aerodroma

Policija je uhapsila 118 ljudi u okviru operacije razbijanja lanca kupovine avionskih karata lažnim kreditnim karticama, saopštio je danas Europol.

Europol je saopštio da se radi o organizovanom kriminalu vrijednom više milijardi eura.

 

 

Operacija Globalna akcija na aerodromima, izvedena je na 80 aerodroma u 45 zemalja. Akcijom je koordinisano iz sjedišta Europola u Hagu, Interpola u Singapuru i latinaomaeričke policijske agencije Ameripol u Bogoti, navodi AFP.

Policijski timovi na aerodromima od Londona do Manile uhaspili su osumnjičene koji su koristili lažne kreditne kartice za kupovinu avionskih karata dok su stajali u redovima za ukrcavanje ili kada su izašli iz aviona, izjavio je direktor Europola Rob Vejnrajt. 

"Avionska industrija zbog ovog problema gubi milijardu dolara godišnje. Morali smo da osmislimo globalnu operaciju da zaustavimo te ljude da se ukrcaju u avione ili da ih uhvatimo po dolasku na željenu destinaciju", dodao je on. 

U sjedištu Europola, koje liči na tvrđavu, u ovoj operaciji su zajedno radili stručnjaci iz kompanija koje izdaju kreditne kartice, uključujući Viza i Amerikan ekspres, kao i predstavnike avionskih kompanija i policijske analitičare.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније