Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 12. 2014. 08:59 >> 08:56
2

TREĆI SLUČAJ

SAD: Još jedno ubistvo Afroamerikanca

Jedan bijeli policajac ubio je iz vatrenog oružja nenaoružanog crnca u američkoj saveznoj državi Arizoni, saopštile su danas američke vlasti.

Ovo je treći slučaj ubistva nenaoružanog Afroamerikanca od strane policije u posljednjih nekoliko mjeseci. 

 

 

Prethodna dva incidenta izazvala su proteste širom SAD. Policajac je vidio kako osumnjičeni Ramejn Brizbon (34) poseže u džep i pomislio da će izvaditi pištolj, pa ga je nakon kraćeg rvanja upucao sa dva metka u grudni koš, prenijela je agencija AFP.

Kasnije se, međutim, ispostavilo da je Brizbon u džepu imao samo tablete. 

U saopštenju policije iz Finiksa se navodi: "Brizbon je stavio lijevu ruku u džep, a policajac ga je zgrabio za ruku i više puta ponovio da ju ne vadi iz džepa. Policajac je vjerovao da je u džepu napipao pištolj. Pošto je osumnjičeni pokušao da istrgne svoju ruku iz ruke policajca, on je ispalio dva metka u grudni koš osumnjičenog Brizbona." 

Hitna pomoć je pokušala da pomogne Brizbonu, ali je on preminuo na licu mjesta, dok policajac nije povrijeđen. 

Advokat iz Finksa koja predstavlja Brizbonovu porodicu Marsi Kreter je izjavila: "Bilo je više svjedoka koji će pobiti policajčevu verziju događaja. Ovo je besmislena tragedija. Brizbon je bio nenaoružan i nije predstavljao prijetnju ni po koga. Ovaj slučaj namjeravamo da dovedemo do kraja." 

U posljednjih nedjelju dana su porote u Mizuriju i Staten Ajlendu donijele odluku da se ne podiže optužnica u dva slučaja u kojima su bijeli policajci izazvali smrt dvojice Afroamerikanaca.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније