Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92/Beta ]

17. 12. 2014. 22:43 >> 22:43
3

KRITIKOVAO EU

Netanjahu: Evropska naivnost i licemjerje

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu oštro je kritikovao EU zbog odluke Evropskog suda pravde da ukloni Hamas s liste terorističkih organizacija.

Netanjahu je stranim novinarima rekao da je ta odluka zapanjujući primjer evropskog licemjerja i pokazatelj da Evropa ništa nije naučila iz Holokausta.

"Danas smo vidjeli niz primjera evropske naivnosti i, ako mogu da dodam, licemjerja", rekao je Netanjahu. 

Evropski sud danas je u odgovoru na žalbu Hamasa zaključio da ta palestinska grupa treba da se skine sa spiska terorističkih organizacija, ali je naveo da je odluka donijeta iz proceduralnih razloga, a ne na osnovu suštinske procjene djelovanja Hamasa. 

Evropska komisija je saopštila da EU i dalje smatra Hamas terorističkom organizacijom i da namjerava da se žali na odluku Evropskog suda pravde. 

Netanijahu je rekao da previše ljudi u Evropi traži od Izraela ustupke koji će, prema njegovim riječima, "ugroziti ne samo bezbjednost Izraela već i - paradoksalno - bezbjednost same Evrope, pošto je Izrael na isturenom položaju evropske civilizacije" i "bastion evropskih vrijednosti". 

"Kakvo licemjerje, kakva lakrdija. Pitam: gdje je elementarni evropski integritet?", rekao je Netanjahu u redovnom godišnjem obraćanju stranim novinarima. 

"Izgleda da previše njih u Evropi, na čijem je tlu pobijeno šest miliona Jevreja, ništa nije naučilo. Ali mi u Izraelu smo naučili. Nastavićemo da štitimo naš narod i našu državu od snaga terora i tiranije i licjemerja", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније