Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 12. 2014. 17:05   >>  17:05 2

SASTANAK S DAČIĆEM

Lavrov: Ne pritiskamo Srbiju

Ministri spoljnih poslova Rusije i Srbije Sergej Lavrov i Ivica Dačić izjavili su da Rusija ne vrši politički ni ekonomski pritisak na Srbiju, prenosi B92.

"Mi se time ne bavimo. To je neokolonijalistitčno shvatanje. Sarađujemo u usaglašavanju sporazuma koji su uzajamno korisni za obje strane i nije korektno govoriti o političkom uticaju", rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare, komentarišući izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel da Rusija pokušava da izvrši politički i ekonomski pritisak na Srbiju.

Dačić je takođe kazao da Rusija ne vrši nikakav pritisak na Srbiju kada je riječ o evropskom opredjeljenju Beograda. "Nikada ni od jednog ruskog zvaničnika nijesmo čuli predlog ili zahtev - Evropska unija ili Rusija", kazao je on.

"Potpuno da bude jasno, želimo razvoj odnosa sa Rusijom koji ne idu na štetu nijednoj strani", dodao je Dačić.

Šefovi diplomatije Srbije i Rusije su izjavili da je razgovor u velikom dijelu bio posvećen predstojećem predsjedavanju Srbije OEBS-u kao i o budućoj energetskoj saradnji, isporukama gasa.

Lavrov je kazao da će pri izgradnji novih projekata gasovoda biti uziman u obzir interes Srbije da gas dođe do nje.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније