Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija ]

19. 12. 2014. 23:10 >> 23:06

POTREBNE MIROVNE SNAGE

Afrikanci traže vojnu intervenciju u Libiji

Predsjednik Mauritanije Muhamed Veled Abdulaziz obratio se Afričkoj uniji, pozivajući na međunarodnu intervenciju u Libiji u kojoj bi učestvovale zemlje afričkog područja Sahel.

Abdulaziz se medijima obratio nakon Samita zemalja Sahela. On je kazao da je od Savjetu Afričke unije za mir i bezbjednost zatražio formiranje mirovnih snaga koje bi pomogle uspostavljanju reda i suzbijanju nasilja u Libiji.

On je istakao kako je vojna intervencija potrebna, budući državni aparati Libije ne funkcionišu, a potrebno je zaštiti živote i imovinu građana. 

Abdulaziz je kazao da je na samitu usvojena odluka o pokretanju programa borbe protiv siromaštva te da je za to predviđeno 15 milijardi dolara.

Kazao je takođe da je komisija za sprovođenje programa oformljena od kompetentnih osoba iz pet zemalja koje su učestvovale na samitu. Sjedište novog programa bit će u Mauritaniji, a za stalnog sekretara izabran je Nigerijac Najim el-Haj Muhamed.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније